Hur fungerar det?

När du ska lämna in kläder

Första gången du ska lämna in kläder eller leksaker till butiken, registrerar jag ditt namn, telefonnummer och e-mail och du blir då medlem. När du sen lämnar varor blir de inlagda på ditt medlemsnummer. När varan säljs registrerar kassan det och din provision registreras på ditt konto och betalas ut i början på efterföljande månad.

Kläderna får hänga uppe i drygt två månader eller längre. Jag hör av mig när det är dags att plocka ner det. Du bestämmer då om du vill hämta tillbaka dina kläder. Vill du inte ha tillbaka dom rear jag ut dom om det finns plats i butiken och då är det ingen provision till inlämnaren. Tanken är att skänka dessa pengar till välgörenhet, men i nuläget hoppas jag att ni kan acceptera att “välgörenheten” går till hyran för att rädda kvar butiken.

Ser jag att osålda varor återvänder säljer jag dom utan provision.

Hur ofta får man lämna?

Du har möjlighet att lämna en normalstor typ papkasse, ej sopsäcks storlek, med kläder och en med leksaker i veckan just nu men det kan ändras och kan även bli inlämningsstopp. Se hemsidan eller FB.

Jag tar ej emot vinterkläder nu, inlämning endast mellan oktober och januari har du möjlighet att lämna en kasse med ytterkläder. Regnkläder (ej fodrade) är välkomet hela året. Håll utkik på hemsidan under aktuellt om jag söker något speciellt, detta kan du i så fall lämna utöver.

Jag tar normalt inte emot sängar, vagnar eller andra större grejer, men har du något, skicka ett mejl/SMS med bild och fråga. Har jag plats så kan vi lösa det.

Vem bestämmer priset?

Du som medlem har alltid möjlighet att lämna önskemål om prissättning om ni lämnar dyrare varor, märkeskläder etc, men det är butiken som bestämmer i slutänden. Jag måste tyvärr ligga lågt med provisionen i början innan allt kommit igång ordentligt, förhoppningen är dock att provisionen kan öka så småningom. Provisionen i nuläget är 25 % av försäljningspriset. Övriga 75% går till hyran på lokalen, moms mm. Avgifter som krävs för att jag ska kunna hålla öppet. Har jag tur kan jag i framtiden plocka ut 10-20%. Den som tjänar mest på detta är alltså du som lämnar in.
Vid högre försäljning, desto bättre utbetalning i framtiden. Målet är att ni ska kunna få 40% men där är vi på långa vägar inte än. Det krävs betalande kunder också, inte bara inlämnade kläder.

Skicket ska vara fint, dvs helt, rent, fräsch, djurhårsfritt och gärna struket, slätt åtminstone. Är det smutsigt, slitet el dyl. förbehåller jag mig rätten att rea ut det och inlämnaren får ingen provision på det plagget.

Lämna in kläder eller leksaker som barnen vuxit från