Hoppa till innehåll

Det har länge varit min dröm att öppna eget, att vara min egen arbetsgivare och själv sätta ribban. Men jag har inte riktigt vetat inom vad och trodde inte heller att jag skulle få möjlighet till det. Men plötsligt kommer det bara en affärsidé i huvet som man bara måste få ur sig. Ja, på den vägen är det.

Med fem barn som växer ur kläderna och sen inte vill/kan ärva av varandra, har jag stått på nån loppis då och då, men av nån konstig anledning, hur mycket man än har med, man kan ju knappast ta med allt, så är det alltid ”fel” man tar med. Stå på loppis utomhus om det regnar eller solen steker, hur kul är det? Vid regn stannar folk hemma och vid stekande sol befinner de sig hellre på stranden eller i trädgården än på loppis.

Därav kom tanken med en butik. Jag ville satsa på barnföräldrar, att de skulle kunna handla fina, nästintill nya varor till mindre än halva nypriset, och samtidigt vara klimatsmarta. Allt sorterat i storleksordning, prydligt och fräscht och enkelt att hitta om man letade efter någon speciellt. Jag hade som mål att även de som lämnade in skulle kunna få en del av detta, men när det nu visat sig att min tanke inte riktigt fungerade, måste jag nu ändra konceptet.

Beslutet om att inte längre betala ut provision till de som lämnat in är tråkigt att fatta, men priserna kan sänkas en del så fler kunder har råd att handla. Utan kunder, överlever vi tyvärr inte.

Det är dock inte bara begagnade varor som säljs, jag har även köpt in en hel del. Bla designljus, lösnaglar, hår accessoarer, leksaker (därav många fidget toys) samt smycken som tex klockor, örhänge och halsband.
Finns även massa pärlor och annat för egen smycketillverkning.

Krav på varorna

Jag har ganska höga krav på varorna som ska säljas i butiken, de ska hålla hög standard, vara hela, rena och fräscha. Läs ”detta tar vi ej emot” så slipper både du och jag en massa onödigt extra jobb. Secondhand när det är som bäst, man tänker på miljön och kan handla fina kläder, billigare än nya.

Den ena kundens gamla, blir den andra kundens nya. Därav Old is New

Välkomna.

Målet är att hålla ordinarie öppettider så mycket som möjligt men det kan dock hända att jag måste stänga pga sjukdom eller VAB.

Det kan likagärna förekomma extra öppet någon lördag eller söndag också.

Så för att vara säker på att det är öppet, kika in på aktuellt innan du åker hemifrån.